Strada Octav Doicescu, nr. 17, Sibiu

Program

Non-Stop

Sunati-ne

0745 848 554

Contact

Zambetul tau perfect e doar la un click distanta !

Strada Octav Doicescu, nr. 17, Sibiu

Sunati-ne

0745 848 554

Program

Non-Stop

Contact

Zambetul tau perfect e doar la un click distanta !

Pedodonție

Prima ședință la medicul stomatolog

Copilașii ar trebui să beneficieze de prima sa consultație stomatologică odată cu apariția primului dințișor.

Este important ca igiena orală să fie efectuată corect și medicul stomatolog este cea mai potrivită persoană care poate să vă explice și să îi explice copilului dumneavoastră regulile de periere corectă a dinților.

Obișnuit cu medicul stomatolog de la vârste fragede, pentru copil va intra în normalitate consultul stomatologic regulat, nu va privi cu teamă mediul stomatologic, ci va deveni chiar interesat de consulturile regulate.

Dacă copilul este introdus brusc, pentru prima dată, in cabinetul stomatologic, într-o situație de urgență, cum ar fi un accident sau o durere de dinți, impactul va fi unul negativ, iar copilul va refuza probabil tratamentul.

Pierderea prematură a unui dinte de lapte are efecte foarte importante:

  • dezechilibrează modul în care un copil mușcă și mestecă;
  • strică armonia alinierii celorlalți dinți;
  • împiedică dinții permanenți să erupă în poziție corectă sau chiar împiedică erupția. Atunci când un dinte este pierdut, ceilalți vor tinde să se miște pentru a închide golul.

Profilaxia orală a copiilor

Prevenirea afecțiunilor orale ale copiilor se face atât acasă, cât și în clinica stomatologică.

1. Igiena orală.

Principala metodă de profilaxie orală este chiar cea de zi cu zi. Igiena orală efectuată corect, conștiincios și regulat îi va crea copilului deprinderi sănătoase pentru toată viața.

Metodele corecte de periaj dentar vă vor fi explicate de medicul stomatolog cu ocazia primului consult al copilului, sau ori de câte ori este necesar.

2. Nutriția.

Alimentația corectă are efecte benefice asupra întregului organism și este cu atât mai importantă în copilărie, atunci când organismul este în plină dezvoltare.

Nici un supliment alimentar nu înlocuiește nutriția sănătoasă. Medicul vă poate îndruma în această privință, pentru că alimentația influențează sănătatea dinților de lapte și definitivi, precum și estetica lor.

O nutriție dezechilibrată, care conține prea mulți carbohidrați și dulciuri favorizează și apariția cariilor.

3. Consulturile regulate.

Consulturile regulate asigură tratarea fiecărei carii încă din stadiu incipient și supravegherea erupției dinților de lapte și apoi a celor permanenți.

În acest fel, fiecare problemă va fi detectată și rezolvată rapid, ușor și fără durere.

4. Sigilarea dentară

Această metodă de profilaxie modernă permite protejarea dinților de cariere, prin acoperirea fosetelor și șanțurilor molarilor și nu numai, cu un strat protector reprezentat de un material sigilant, non-toxic.

Procedura este de foarte scurtă durată, lipsită de durere și perfect sigură pentru copil.

Se pot sigila atât dinții permanenți, cât și cei de lapte.

Este bine ca sigilarea să se efectueze imediat după erupție, când dintele este perfect sănătos. Sigilarea poate fi efectuată totuși chiar și la adulți, pe dinți perfect sănătoși.

5. Fluorizarea

Este un tratament stomatologic realizat de medicul stomatolog, în anumite cazuri, pentru copii predispuși la apariția frecventă a cariilor.

Acoperirea dinților copilului cu un strat de lac fluorizant are numeroase beneficii:

  • crește rezistența dinților la atacurile acide, prin prezența fosfatului de calciu la nivelul suprafeței externe a smalțului;
  • previne procesele de demineralizare acidă și stimulează remineralizarea smalțului;
  • inhibă procesul de glicoliză prin care bacteriile transformă zaharurile în acizi;