Strada Octav Doicescu, nr. 17, Sibiu

Program

Non-Stop

Sunati-ne

0745 848 554

Contact

Zambetul tau perfect e doar la un click distanta !

Strada Octav Doicescu, nr. 17, Sibiu

Sunati-ne

0745 848 554

Program

Non-Stop

Contact

Zambetul tau perfect e doar la un click distanta !

Estetică dentară

Tratamente de estetică dentară, menite să înfrumusețeze pe deplin zâmbetul pacienților noștri sunt:

 

1. Tratamentul de fațetare dentară

Fațetele dentare pot revitaliza rapid zâmbetul tău, fără a fi necesară șlefuirea consistentă a dinților, precum în cazul coroanelor dentare. Procedeul este rapid și fără durere, iar rezultatul este unul spectaculos.

Când sunt recomandate fațetele dentare?

În general, le folosim pentru a schimba forma, culoarea sau mărimea dinților naturali.

  • Atunci când dinții sunt colorați, precum în urma administrării îndelungate de antibiotice (tetraciclină), din cauza excesului de fluor, a anumitor afecțiuni, în acest cazuri albirea dentară nefiind suficientă.
  • Atunci când există plombe vechi, vizibile, pe dinți, care generează un aspect îmbătrânit, inestetic.
  • Dinți decolorați din cauza tratamentului de canal.
  • Dinți care sunt ciobiți sau sparți;
  • Dinți care sunt aliniați greșit, inegali, sau cu forme neregulate;
  • Dinți cu spații între ei (pentru a închide spațiul interdentar).

Fațete dentare din ceramică

Cu toții ne dorim să avem o imagine frumoasă, un „zâmbet de Hollywood”. Una dintre metodele folosite pentru a modifică în mod pozitiv zâmbetul unei persoane este aplicarea pe dinți a unor plăci fine ceramice – numite fațete ceramice.

Fațetele dentare sunt o parte extrem de importantă a esteticii dentare, deoarece au rezultate uimitoare într-un timp foarte scurt.

Fațetele dentare din ceramică sunt concepute după culoarea dintelui, având ca scop acoperirea suprafaței frontale a dinților, pentru a îmbunătăți aspectul. Acestea sunt aplicate pe partea din față a dinților schimbând astfel culoarea, forma, dimensiunea sau lungimea.

Fațetele de ceramică rezistă la pete mai bine în timp și imită proprietațiile dinților naturali.

Avantajele fațetelor dentare din ceramică

Oferă un aspect natural dintelui.

Țesutul gingival tolerează foarte bine ceramica.

Fațetele din ceramică sunt rezistente la pete.

Culoarea fațetelor poate fi stabilită în prealabil, oferind un rezultat uimitor în combinație cu procedura de albire a dinților.

2. Albirea dentară

În zilele noastre, majoritatea persoanelor consumă cafea, cola, ceaiuri colorante, vin roșu sau alimente care modifică culoarea dinților. Acestea contribuie esențial la schimbarea culorii danturii, spre galben sau maroniu, ceea ce determină aspectul inestetic al zâmbetului.

Albirea dinților reprezintă o modalitate simplă și rapidă de modificare a culorii danturii, pacienții bucurându-se de zâmbete mai luminoase și mai strălucitoare, fără durere, într-un timp foarte scurt.

Tipuri de albiri dentare

Albirea dinților se poate realiza în diferite moduri: fie în cabinet cu ajutorul lămpii de albire, fie acasă cu gutiere personalizate

Albirea dentară în cabinetul stomatologic

Albirea dinților cu accelerator de albire se realizează în cabinetul stomatologic de către medicul dentist și necesită atât o bună calificare a personalului, cât și substanțe și aparatură performantă. Pe scurt, albirea dinților decurge în felul urmator:

  • se realizează consulția inițială
  • se evaluează dinții
  • se face igienizarea profesională.

După curățarea dinților se aplică un depărtător cu protecție pentru buze. Pe gingii se aplică o bariera gingivală pentru a proteja gingia de soluția cu care se albesc dinții.

Se aplica substanța activă pe suprafața dinților (peroxid de carbamidă sau peroxid de hidrogen). Substanța va fi activată cu ajutorul luminii emise de lampă.

Procedura durează aproximativ 45 min timp în care gelul de pe suprafața dinților va fi împrospătat de câteva ori.

La sfârșit va fi îndepărtat gelul prin aspirație după care suprafața dinților va fi spălată puternic cu apă pulverizată, urmând a se îndepărta bariera gingivală și depărtătorul.

Albirea la domiciliu

Se face de către pacient, acasă, prin folosirea unor gutiere speciale realizate în laboratorul de tehnică dentară.

Medicul stomatolog va lua amprente exacte pentru confecționarea gutierelor, iar soluția de albire se va pune în interiorul acestora.

Dezavantajul îl constituie timpul mai lung de tratament (între 10-14 nopți) sau zilnic, timp de minim 5 ore.

De asemenea un alt dezavantaj poate fi apariția sensibilității gingivale pe parcursul albirii, deoarece gelul poate ajunge în contact cu gingiile.

Efectul sensibilității gingivale dispare după finalizarea tratamentului.

De multe ori, acest tip de albire se poate folosi o dată la 6 luni, pentru păstrarea culorii obținute în urmă albirii cu soluții mai concentrate.

3. Aplicarea de bijuterii dentare

Bijuteria dentară este cea mai nouă tendința în cosmetică dentară și din ce în ce mai mulți pacienți solicită acest serviciu.

Bijuteriile dentare vin ca o completare a bijuteriilor clasice, dând zâmbetului un aspect aparte.

Procedura în sine presupune lipirea ca atare pe suprafața dintelui a unei mici bijuterii care poate fi confecționată din aur, platină, o piatră prețioasă sau un cristal de tip Swarovsky.

Doare procedura de aplicare a unei bijuterii dentare?

NU !

Procedura este simplă. Dintele respectiv nu este afectat sub nicio formă, nefiind folosită freza. Pacientul va cădea de comun acord cu medicul asupra unui model de bijuterie precum și a dintelui pe care se va aplică. Se folosește o substanță demineralizantă pe suprafața dintelui, pentru a favoriza o bună adeziune. Ulterior, cu ajutorul unui adeziv special fotopolimerizabil bijuteria dentară se fixează pe dintele ales.