Extracția dentară
Extracția dentară este o intervenție chirurgicală mai simplă sau mai complexă, de la caz la caz, prin care se îndepărtează un dinte considerat irecuperabil sau a cărui prezență pe arcadă împiedică erupția altor dinți sau alinierea lor. Ea este pe deplin sigură și nedureroasă, fiind însoțită de anestezie locală.
Rezecția apicală
În trecut, un dinte cu infecție la nivel apical (la nivelul rădăcinii) era considerat irecuperabil și supus extracției dentare.
În prezent, noile tehnici și tehnologii moderne asigură posibilitatea eliminării complete a infecției, prin intervenție chirurgicală și implicit, salvarea dintelui.
Această intervenție chirurgicală constă în efectuarea unei incizii la nivelul gingiei, apoi în îndepărtarea infecţiei apărute la nivelul apexului rădăcinii si a ţesutului osos afectat.
Adiția osoasă
Intervenția chirurgicală de adiție osoasă este una dintre procedurile necesare în anumite cazuri, pentru succesul tratamentelor de implantologie.
Prin această intervenție chirurgicală se vizează mărirea volumului osului mandibular sau maxilar, pentru ca acesta să poată susține un implant dentar, în mod stabil și pe termen îndelungat.